Sucuri verzi


   Clorofila, este unul dintre cele mai puternice elemente din natura,  cunoscute pentru prevenirea bolilor diverse, vindecarea diabetului, ranilor greu de cicatrizat, ulcerului, etc. 
  Clorofila prezenta in corpul uman elibereaza magneziu, elementul central al clorofilei si-l transforma in fier, care este elementul central aflat in hemoglobina.
  Hemoglobina este portiunea din sange care asigura transportul de oxigen in corp. 
  Cu alte cuvinte, clorofila poate fi covertita in hemoglobina care mareste transportul de oxigen atat de vital in toate partile corpului.
   Abilitatea corpului in a mentine un spatiu bogat in oxigen este foarte important pentru ca ajuta corpul sa elibereze cat mai mult dioxid de carbon, care reduce stresul, genereaza mai multa energie si putere, si in plus creaza un un spatiu aerobic. 
  Intr-un spatiu aerobic, bine oxigenat, bolile nu se pot dezvolta niciodată. 
   Este bine sa fie gasite alternative la medicina moderna si sa se apeleze cât mai mult la plante medicinale traditionale si la sucuri 100% naturale, din fructe si plante medicinale (macese, afine, aronia, aloe vera, catina, soc, rodii, seva de mesteacan)
   Pentru a obține sucuri verzi cu o valoare nutritivă maximă, se recomandă ca ingredientele folosite să fie cel mult 60% fructe și cel putin 40% legume verzi. 

   Efectele sucurilor verzi: 

  • Îți dau mai multă energie.
  • Te ajută să slăbești.
  • Facilitează digestia.
  • Îmbunătățesc tenul.
  • Ameliorează orice durere. 
  • Îmbunătățesc calitatea somnului. 
  • Curăță organismul.

    Sucul de papadie 

  Este unul dintre cele mai pretioase tonice. Este bogat in saruri minerale si oligoelemente. Este bogat mai ales in magneziu si fier. Este tonic, aperitiv, depurativ sanguin, diuretic, antiputrid, antiscorbutic. 
  Este indicat in litiaze biliare, reumatism, guta, anemie, astenie, obezitate, hemoroizi, celulita. 
  Sucul de papadie obtinut din frunze si radacini, combinat cu suc de frunze de gulie, ajuta la vindecarea bolilor de oase, intareste coloana vertebrala, previne formarea cariilor. Se beau 2-3 cesti pe zi, inaintea meselor principale. 

  Sucul de rostopasca 

  Frunzele, tulpinile, florile se spala si se extrage sucul prin storcatorul electric de uz casnic. 
  Se foloseste extern in cazul sangerarii retinei si a dezlipirii de retina, cataractei, in vederea slaba, in cazul ochilor sanatosi dar suprasolicitati, in abces pe pleoape, cancer de piele, tumori maligne. 

  Sucul de vasc

  Frunzele si tulpinile tinere proaspete se spala si se storc inca umede prin storcatorul electric de uz casnic.
   Se iau cate 25 picaturi in putina apa in cazul diabetului, a tulburarilor hormonale, degeraturilor, epilepsiei, hipertensiunii arteriale. Este un stimulent al metabolismului. 

  Sucul de ghiocei 

  Florile se pun intr-un vas, se toarna deasupra zeama de la 2 lamai bine coapte, se agita bine astfel incat florile sa se imbine cu sucul de lamaie. 
  Se pun florile intr-un saculet de in, strecurand lichidul prin tifon. Sucul obtinut se pastreaza in sticla inchisa la culoare, acoperita cu dop de ceara, la rece. 
  Inainte de culcare se inmoaie un tampon de vata in sucul de ghiocei, se freaca zonele patate ale pielii si mainile. 
  Se recomanda folosirea sucului pana la disparitia completa a pistruilor sau petelor inchise la culoare de pe fata, gat si maini. 

  Suc de grau (atentie, puternic detoxifiant)

   2-3 mani bune de grau verde se storc intr-un storcator prin presare la rece.
  Rezulta cam 4 linguri de suc concentrat. 
  Plantutele de grau (wheatgrass) sunt cele mai importante surse de detoxifiere, pastrarea tineretii, revigorare si de vindecare cunoscute pana la ora aceasta. 
  Acest suc, dulce la gust si poate exagerat de dulce este foarte puternic si nu se recomanda consumarea a mai mult de 4 linguri odata si nu mai mult de 3 ori pe zi. 
  Se poate consuma diluat sau combinat cu alte sucuri de legume sau fructe (orice fruct cu exceptia citricelor). 
  Chiar daca este dulce, acest suc este recomandat si bolnavilor de diabet, avand un rol de echilibrare a zaharului din sange. 
  Se va incepe treptat, cu cate o lingurita pe zi si se va mari treptat, timp de o luna la o doza pe zi de 50 ml. Se poate mari dozajul in decurs de cateva luni si pana la 3 doze pe zi. 
  Deoarece este foarte puternic detoxifiant al ficatului si al corpului in general, daca se incepe cu o doza de 1 lingura s-ar putea din cauza detoxifierii sa produca in acea zi stari de moleseala, usoare dureri de cap. Este un semn ca, corpul nostru lucreaza pentru eliminarea toxinelor. 

  Suc verde racoritor 

  Ingrediente: 
  2 mere tari 
  10 frunze de salata de diferite soiuri 
  1 fir de stir proaspat rasarit (foarte bogat in minerale si proteine) 
  10 frunze mici de spanac 
  3 fire de patrunjel zeama de la ½ de lamaie 
  2 frunze de capsuni
  2 frunze de kale
   Atat frunzele cat si merele se dau printr-un storcator prin presare la rece si se consuma imediat. 
  Se pot bea pana la 2 litri pe zi de sucuri verzi din frunze sau legume. 
  Fructele nu se combina decat cu frunzele si vlastarii pentru a ne mentine echilibrul sistemului digestiv. 

 Suc verde dr. Oz 

 Ingrediente:
  1/4 portocală
  2 mere 
 3 morcovi 
 1 mână frunze de mentă 
 1/4 rădăcină țelină 
 1/2 legătură pătrunjel 
 1/2 castravete 
 2  mâini frunze de spanac
 1/4 lămâie
 1/4 ananas 
   Acesta e sucul verde pe care dr. Oz îl bea în fiecare dimineață. Are puține calorii, dar este bogat în fibre și conține vitamine, ceea ce înseamnă că îți dă energie pentru întreaga zi, pe lângă faptul că ajută la hidratare și detoxifiere. 
   Fibrele din acest suc sunt de mare ajutor deoarece previn constipația și curăță colonul de toxine. 
 Toate ingredientele se pun în blender și se amestecă bine. 
  Se servește dimineața, fiind cel mai bun mic dejun ”pe fugă”, dar este și o gustare bună pe parcursul zilei. 

 Suc verde (Spanac, Măr, Castravete) 

  • 4 mâini de spanac
  • 4 mere verzi medii
  • 2 castraveți verzi 
  Spanacul este unul din cele mai sănătoase verdețuri de top, încărcat cu un spectru larg de vitamine, minerale, și alte substanțe antiinflamatorii și anticancer: 

   Suc verde (Kale, Ananas, Mentă) 

 • 3 frunze de salată verde 
 • 1 cupă de ananas • 
 2 frunze de mentă
  ½ lămâie 
  Kale stimulează sistemul imunitar, susține sistemul cardiovascular, ajută la vindecarea pielii și consolidarea oaselor, sprijină procesul de detoxifiere și conține multe substanțe nutritive anti-cancer (de vezică, de sân, de colon, ovarian, de prostată).
   Ananasul este renumit pentru conținutul de bromelaină – substanță alcalină care ajută digestia și reduce inflamația în artrită și alte boli inflamatorii.

   Suc verde (Varză, Mere, Mărar, Lămâie) 


  •  3 frunze de varză verde 
  •  5 mere verzi mici 
  •  1 castravete 
  •  ½ lămâie 
  •  3 fire de mărar 
  Varza este un super-aliment, un medicament al naturii utilizat de strămoșii noștri pentru tratarea a multe boli, administrată intern sau aplicată extern.
  Medicina modernă confirmă proprietățile anti-inflamatorii și anti-cancerigene ale acestei legume care face parte din aceeași clasă de legume crucifere cu broccoli și conopida.

   Suc verde (Țelină, Ghimbir, Coriandru, Busuioc)

  •   2 tulpini de țelină
  •   4 crenguțe de busuioc
  •   2 mere verzi
  •   1 mână de coriandru 

  Suc verde mixt 

  •  1 mango copt 
  •  2 banane
  •  5 frunze de salată verde 
  •  3 cești de apă 

 Suc de mangold 

  •  O mână de mangold 
  •  O mână de pătrunjel 
  •  2 banane 

  Suc de pătrunjel dulce

  • 1 cană de pătrunjel proaspăt 
  • 1 măr verde 
  • 1 banană 
  • 4 curmale 
  •  jumătate de ceașcă de zeamă de lămâie 
  • 2 cești de apă 
  Prepararea acestor sucuri.
  Se amestecă ingredientele cu un mixer și se obține sucul dorit! 

  Suc de țelină, lăptuci și salată verde 

  • jumătate de ceașcă de lăptuci 
  • jumătate de ceașcă de apă 
  • 3 tulpini de țelină 
  • 2 mere mici 
  • 1 banană 
  • jumătate de ceașcă de zeamă de lămâie
  • câteva frunze de pătrunjel
  Se amestecă toate acest ingrediente și se obține un suc detoxifiant foarte sănăts. 

  Suc dulce de țelină

  • 1 lingură de miere  
  • 3 tulpini de țelină  
  • o ceașcă de apă 
  Spală și taie țelina înainte să o introduci în mixer. După ce ai dat țelina prin mixer pentru câteva secunde, adaugă mierea și pornește din nou mixerul până se obține un amestec omogen. Se strecoară sucul obținut. 
 Se bea cel puțin un pahar în fiecare zi, timp de o săptămână. 

 Suc de mere și portocale 

  • 4 portocale 
  • 1 măr 
  • jumătate de litru de apă minerală 
 Se trec portocalele și mărul printr-un storcător. Se amestecă zeama de portocale cu cea de mere, iar apoi se trece printr-un mixer împreună cu apa minerală.
 Sea un pahar din acest suc după fiecare masă, timp de o săptămână. 

Alte sucuri combinate din fructe si legume

  Doar imaginatia este limitata cand vine vorba despre combinatiile de fructe si legume pe care le poti face pentru a obtine sucuri delicioase, hranitoare si racoritoare.
  • mere verzi • kale • ghimbir • lămâie 
  • sfeclă • mere • morcovi • spanac • lămâie 
  • spanac • broccoli • varză verde sau roșie • lămâie
  • ananas • măr • spanac • mentă proaspătă • o mână de urzici 
  • mere • kale • kiwi • turmeric • piper cayenne 
  • țelină • morcovi • mere • pere • ghimbir 
  • spanac • mere • kiwi • lămâie • turmeric 
  • kiwi • portocale • kale • semințe de in
  • spanac • mere • portocale • semințe de cânepă 
  • sfeclă • morcovi • baby spanac • kiwi • mere • ghimbir 
  • ananas • baby spanac • portocale • lămâie • scorțișoară 
  • frunze de kale • pere • mere • lămâie 
  • pătrunjel • kiwi • portocale • baby 
  • spanac • semințe susan grapefruit • portocale • polen 
  • pepene roșu • mentă proaspătă 
  • rucola • kiwi • pepene galben • ananas • ghimbir 
  • baby spanac • castraveți • mere • lămâi • ghimbir • semințe de chia 
  • ananas • kale • castraveți • mentă proaspătă 
  • varză roșie • morcovi • lămâie • portocale • turmeric 
  • pepene galben • țelină apio • salată verde • castraveți • lămâie 
  • țelină apio • kiwi • broccoli • ghimbir • lămâie 
  • mere • țelină apio • portocale • lămâi • ghimbir 
  • mere • țelină apio • spanac • dovlecel • lămâie 
  • kiwi • spanac • mentă proaspătă 
  • varză verde • mere • spanac • lămâie • ghimbir 
  • sparanghel • salată verde • castraveți • ghimbir • lămâi 
  • dovlecel • spanac • castraveți • lămâi • mix de semințe 
  • broccoli • spanac • morcovi • mere • lămâie • ghimbir 
  • varză de Bruxelles • castraveți • broccoli • lămâie
  • spanac • țelină apio • pătrunjel crud • morcovi • mere verzi
  • ananas • kale • spanac • ghimbir • mentă 
  • mere • pere • ghimbir • lămâie • piper chayenne 
  • mere • pere • ananas • turmeric • lime • cardamom